In de Media

Reportage van het belang van limburg.

artikel in het belang van limburg.

Vzw Music For Kids schenkt 6000 euro aan KID-fonds

 door 

 Print
Vzw Music For Kids schenkt 6000 euro aan KID-fonds

Foto: Helga Biesemans


HAM - In het najaar had vzw Music For Kids al een eerste Bluesnight georganiseerd ten voordele van kinderen met een primaire immuundefficiëntie (PID).Die was zo’n groot succes dat de organisatoren een cheque van 6000€ hebben kunnen overhandigen aan prof. Isabelle Meyts, hoofd van de afdeling Primaire Immuundefficiëntie UZ Leuven.

Music For Kids is een kleine vzw uit Oostham die bestaat uit 2 paar ouders waarvan de kinderen PID hebben. Daarom willen ze zich ook blijvend inzetten om deze chronische ziekte in de maatschappij beter bekend te maken.In de loop van dit jaar zijn er dan ook weer een aantal evenementen gepland.Zo staat er dit jaar op 11 maart een uniek concert van Paul Battlo in cafe De Cocoon te Oostham op de affiche. Op 6 mei gaat de VZW een muziekquiz organiseren en op 21 oktober is alweer de tweede grote bluesnight gepland. Voor meer info hierover kan je de VZW liken op hun facebookpagina en op de website www.vzwmusicforkids.be.

Langs deze weg willen de organiserende ouders ook heel graag hun sponsors, vrijwilligers en alle sympathisanten hartelijk danken voor hun inzet.

dokter isabelle meyts verrast door haar patiëntjes in de wensboom op VTM

Jarne (10) heeft een wens voor zijn dokter Isabelle Meyts, die hem verzorgd heeft toen enkele jaren terug een immuunziekte bij hem werd vastgesteld. Jarne heeft tussen leven en dood gezweefd maar dankzij de goede zorgen van dokter Isabelle heeft hij het gehaald. Samen met zijn broertje Jasper verrast hij haar in de praktijk in Gasthuisberg in Leuven. Haar secretaresse heeft haar agenda gevuld met valse afspraken, maar eigenlijk krijgt Isabelle gewoon een namiddag vrij, inclusief een tuinfeest met patiëntjes wiens leven ze ook heeft gered.

Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken!